Proletárok közt

proletár (lat) 1. A régi Rómában a nép legalsóbb osztálya, amelynek tagjait az állam csak ivadékaik, tehát népszaporodás, katonai anyag szempontjából értékelte; 2. teljesen vagyontalan, munkájából élő személy; 3. a szocialista zsargonban:munkás, ipari munkás -Idegen szavak és kifejezések szótára

Úgy gondoljuk, hogy Magyarországot ez a csoport, az agyatlan, lecsúszott zombik hordája uralja. Őket szolgálja ki a média, őket veszik hülyére a prolitikusok. Erről szól ez a blog.

RSS

Ezt ne feledd:

Friss topikok

  • queenga: mély egyetértés (2009.11.11. 12:57) Benkő pénzt keres
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Az "idő mondja meg",hogy érdemes volt-e "beletolni" a pénzt a gazdaságba Obamának....de lehet,hogy... (2009.10.24. 17:30) Obama, a semmittevő
  • APOSTOL - Szemben az árral.: Nagyon jó írás! :) (2009.09.03. 18:39) Kedvére lantolhat Benkő
  • Izabiza: Én bedőltem a pontgyűjtögetésnek. A debreceni Tescoban vásárolok néha. Nem hittem, hogy kigyűlnek ... (2009.08.30. 20:12) Proletár pontok
  • istván007: Szia megint! Ez a Benkős szöveg is nagyon ül. Változatlanul a mennyiséggel van a bibi, de a nyárra... (2009.06.20. 21:27) Mese a parkolódíjról

Linkblog

Benkő pénzt keres

Pitypalatty úrfi 2009.10.26. 22:55

Szokásomtól eltérően nagy elánnal ültem le tegnap az RTL klub új valóságshowja elé,azzal a céllal, hogy majd megnézem, és aztán jól lealázom, ízekre szedem, leköpöm, megrugdosom. Ehhez képest felháborodás helyett csak azt gondoltam: "Ennyi??" Kombinálták a Big Brothert a Nagy Ő-vel, aztán hadd nézze a jónép? Nagyjából erről van szó.

És ez működik? Szerintem nem. Megjátszott viselkedés mindenki részéről (kedvencem: "teljes szívemmel, lelkemmel!", vagy valami ilyesmi) pénzért, és némi kétes hírnévért. Benkő pedig röhög a markába. Soha nem láttam őt korábban semmilyen műsorban, de szóbeli megnyilvánulásai alapján intelligens ember lehet, akármilyen szar alak is. Mint ilyen, nyilván belátta: számára jó buli, ha szórakozik egyet néhány kevesebbre hivatott alsó középosztálybeli nővel, és a végén felmarkolja a pénzt. Ha ez kell a népnek, egyék. Őt tehát nem tudom hibáztatni.

Őszintén szólva azokat sem, akik jelentkeztek a műsorba. Nem kifejezetten (khm, khm) értelmesek, többnyire nem is szépek, de meg akarták mutatni magukat. Azt már úgysem veszik észre, hogy a fél ország őket szánja.

Már ha szánja egyáltalán, mert könnyen lehet, hogy éppenséggel azonosulnak vele. Csinálhattak volna jócsajos műsort is ebből, akkor biztosan lett volna egy stabil nézőközönség :) És az legalább őszinte lett volna. Ehelyett, a nép egyszerű lányait szerepeltették, nyilván azzal a céllal, hogy a hozzájuk hasonlóak szorítsanak nekik, és izguljanak, kit választ majd Benkő. (meg is van a célközönség... a Móikasó nézői)

Tehát rendben, valódi, átlagos nőket tettek a műsorba. Csak akkor ne lenne mégis ilyen kurvára műanyag az egész. Vagy van, akivel, ezt meg lehet etetni? Őszintén remélem, hogy nem. Akkor inkább ment volna a csöcs+pina kombó. Persze ha csökken a nézettség, jöhet még az is, biztosan nem véletlen a 16-os karika. És biztosan nem véletlenül a dagadt lány esett ki az elsők közt.

Ócska, igénytelen, de nem igazán dühítő műsorról van tehát szó. Nézni persze nem ajánlom, de aki nézi, annak hiába mondom, aki nem nézi, annak pedig nem kell mondanom.

(ja, még egy aprócska benyomás a végére: de undorító tehén ez a padödös nemtudomki...)

Címkék: média kritika fogyasztók cirkuszt a népnek

4 hozzászólás

Obama, a semmittevő

Pitypalatty úrfi 2009.07.20. 15:51

"Két égető feladatot megoldott, stabilizálta a gazdaságot és megreformálta az egészségügyet, viszont ezen kívül kevés kézzel fogható dolgot csinált." - írja az Index Barack Obama eddigi teljesítményéről.

Még szerencsénk, hogy a magyar kormányzat nem halogtja annyit az ilyen csip-csup ügyek elintézését, mint Obama. Hiszen elég csak egy pillantást vetnünk az elmúlt évekre, és láthatjuk a gyurcsányi húzzunkbelepolitika eredményét: a hatékony, mégis emberséges egészsgügy megteremtését, a gazdaság felvirágoztatását, és a nyugdírendszert fenyegető problémák megoldását, a cigányság integrálását, a...

Megcsináltunk?
Lószart, mama. Az évek során Fletó vezetésével megérkeztünk a szarral-húggyal folyó kánaánba. Négy év nem volt elég ahhoz, hogy akár egyetlen lényeges kérdés is megoldódjon, vagy akár csak közelebb kerüljön a megoldáshoz. A normális egészségügytől a piaci szereplők elrettentése miatt, valamint az állam pénzhiánya miatt messzebb vagyunk, mint valaha. Viszont legalább patikaliberalizáltunk (ahogy azt gyakran előrángatják balról, az eészségügyi reform sikerét igazolandó), és eltöröltük a haláladót.

A teszetoszáskodás azonban nem négy éve tart, mondhatnék nyolcat is. Vagy tizenkettőt. Orbánék legnagyobb erénye mégis épp az volt az őket követő kormányokhoz képest, hogy legalább nem csináltak semmit négy évig. A koronaúsztatást leszámítva persze, de az legalább nem állítja falhoz az országot, bármekkora megalomán állatság is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerikában tehát "kézzel fogható semmi"-nek nevezik azt, amit nálunk évek, évtizedek alatt nem sikerült megoldani. A válságra való első komolyabb reakcióhoz fél évre, és egy új kormányra volt szükségünk. Persze ez a rekció sem feltétlenül helyes, mivel visszafogja a keresletet, így akár mélyítheti a válságot, de mostanra legalább elindult valami.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy itthon a népakarat ellenszegül bárminek, ami rövid távon azt eredményezné, hogy holnap nem jut pénz a friss Blikkre, míg Amerikában bizonyára máshozzáállással fogadják a változásokat, pláne ha az őket pozitívan érinti.

Habár Obama ugyanolyan populista, mint Orbán vagy Fletó (volt), világos, hogy ott az ő semmit nem csinálása áldás a mienkhez képest.

Címkék: kurvaország prolitika

3 hozzászólás

Kedvére lantolhat Benkő

Fosch marshall 2009.06.17. 23:40

Akár 10 hölgy pengetheti egyszerre legendás szerszámát az ősztől induló agyrémben. Tíz héten át borzolja majd a kedélyeket a Ledér Lantos. Vélhetően mély nyomokat hagy majd a nézők mellett a jelentkező hölgyekben is.

Igen, jól hallotta mindenki. Önkéntesek jelentkezését várják a műsorba. Ott lehetsz Te is és asszisztálhatsz mindehhez, ha konyítasz valamit az pengetéshez. Egy ország szeme rajtad. Ezt is legalább annyian "nem nézik" majd, mint a kegyvesztett Győzikét.
Sok sikert hozzá!

Tizennyolc évente állítólag annyira rájön a kangörcs Benkőre, hogy ezt egy lány utód nemzésével tudja csak orovosolni. A mostani ciklus pechünkre épp ősszel jár le.

Mire számíthat az ember?
Egy biztos, meghökkentő lesz. Azt azért kizártnak tartom, hogy rárántana az adásban. Habár volt már rá példa, hogy nem a zseblámpájával játszott a takaró alatt.
Szülők! Nem árt majd vigyázni, mit néznek a kicsik!

Hogy milyen is lesz a leendő ara?
Nos, ezt senki nem tudhatja. Kétségtelen, bizarr jelenségre számíthatunk hősünk ízlésést ismerve. Elképzelhető, hogy a Nemzet Szájának oldalán kerül majd a címlapokra, amennyiben Geronazzo is jelentkezik. Korábban is hírbe hozta a média pornós múlttal rendelkező hölgyekkel. Benkő azonban a Celeb vagyok malacával is igen jó kapcsolatot ápolt.
Egy biztos, jópár adásszünet várható ismerve az ORTT-t.
Reménykedjünk..
 

A takaró alatt pedig nem a csodalámpást...

Címkék: média cirkuszt a népnek az isten állatkertje

1 hozzászólás

Proletár pontok

Pitypalatty úrfi 2009.06.04. 16:47

Mostanában enyhe undorral közelítek bármilyen Tesco áruház pénztárához. Beindult ugyanis a "Tefal pontgyűjtő promóció", ami leegyszerűsítve így szól: ha elköltesz nálunk minimum negyvenezer forintot, megengedjük, hogy féláron vegyél meg egy edényt.

A pénztáros általában megkérdezi: "Tefal pontot kér?"
A válasz eddig kivétel nélkül "igen" volt. Magyarán, az embereknek otthon nincs miben főzniük, és a Tefal zseniálisan tapintott rá erre az igyénre. Vagy a másik lehetőség, hogy az emberek kapva kapnának bármilyen multifunkciós szarlepárló készüléken, ha azt féláron kínálják.

Az élelmesebbje persze online aukciós oldalon árulja betelt pontfüzetét, hiszen nyilván szüksége van az érte kapott ezerötszáz forintra az életben maradáshoz. Habár minimum negyvenezret költött el a füzet beszerzéséhez.

Az emberek minden méltóságukról mefeledkeznek, ha alkalmuk van olcsóbban megszerezni valamit. Bármit.

 

Tehát, szükségük van Tefal Privilege Pro edényre a túléléshez a szó nomád értelmében?

Címkék: fogyasztók néphülyítés

3 hozzászólás

Mese a parkolódíjról

Fosch marshall 2009.06.03. 20:26

   Egyszer volt, hol nem volt. Volt egyszer egy kerület, ahol a forgalom akkorára nőtt, mint Geronazzo Mária ajaktérfogatának 28 ezredik hatványa. A polgármester az egyetlen megoldást a parkolási díj radikális emelésében látta. Hívatta hát egyik hű csatlósát, a parkolási társaság ügyvezetőjét.
 - Üdvözlöm Cuslág* Úr!
 - Jó napot, Polgármester Úr! Miért hívott ide?
 - Holnaptól megemelem a parkolási díjat 10.000 forintra óránként.
 - Szedd be Te, b*od anyád! Megyek másik kerületbe.
 - Önnek is minden jót..
   Mivel rest volt egész nap az utcát róni és jobban szerette az titkárnőjében lógatni a lábát, így csak háromszrosára emelt végül. Még neki is jutott egy-két morzsa. Jól járt a kecske is, meg a káposzta is.

*der Zuschlag,-r (ejtsd: cuslág) - pótdíj

Kedves gyerekek, hát így bukik el minden épkézláb intézkedés az üveghegyen túl.

Címkék: néphülyítés prolitika

6 hozzászólás

Március 15 forgatókönyv - percről percre

Pitypalatty úrfi 2009.03.14. 11:15

7:30 Polgár Tamás, a Tomcat néven elhíresült internetes blogger az éjszaka háztartási balesetben életét vesztette, tudatja a Zöld Párt. A párt közleménye szerint a kukta robbant fel a konyhában.

 

10:34 Gyurcsány Ferenc a feszültség levezetése végett parlamenti dolgozószobájában táncol Klára asszonnyal az őszödi beszéd egyik remixére.

Dávid Ibolya szerint le kellene mondania

 

11:52 A KDNP nagygyűlésén egy kisnyugdíjas Jézus nevében elköt egy tankot, de véletlenül belerohan vele az ünneplőkbe. A halálos áldozatok száma három főre tehető. A Kereszténydemokrata néppárt szavazóbázisa ezzel egyidejűleg a felére zsugorodik.

 

12:00 Ünnepélyes zászlófelvonás. A zenei aláfestést egy Kossuth-induló aktualizált változata adja:

Gyurcsány Ferenc azt üzente, elfogyott az IMF-je. Ha még egyszer azt üzeni, Slotáékhoz el kell menni, éljen a magyar gazdaság, éljen a puma!

Dávid Ibolya őszinte felháborodásának ad hangot, de a Fideszt sem tartja jobb választásnak.

 

12:10 Gyurcsány Ferenc egy bunkerben elmondja ünnepi beszédét, melynek vezérfonalát az adja, hogy a 13. havi nyugdíjat akár már 2010-ben visszaállíthatják. Ennek egyetlen akadálya "az ellenzék vezére". A 13. és 14. havi nyugdíj képviseli ma a márciusi ifjak szellemiségét.

 

12:20 Radikális fiatalok a DeutschLanderer [über alles] nyomdában kinyomtatják a 88 pontot, melyben a zsidó szó 121-szer, a cigány 94-szer szerepel. Wittner Mária elégedettségének ad hangot az eseménnyel kapcsolatban, szerinte kezd megteremtődni a magyar kulturális fölény Európában.

Dávid Ibolya szerint minden rossz a magyar politikai elit, elsősorban Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor hibája.

 

13:20 A hazafiak rázendítenek a „Gyurcsányt a Dunába” kezdetű nép rigmusra. A békés fiatalok ezt követően „basszuk szét az ávós buzikat!” jelszóval elindulnak a rendőrsorfal irányába. A rendőrök harci kántálásba kezdenek, és pajzsukhoz ütögetik viperáikat.

 

13:30 A rendőrség körbeveszi a Parlament épületét. Nemzeti érzelmű fiatalok egy csoportja körbeveszi a rendőrséget. Könnygáz, vipera, sokkolók, fogócska a belvárosban. Toroczkai és baráti köre elemükben vannak.

Dávid Ibolya szerint az MDF bezzeg eltörölte a haláladót. Ez mérföldkő Magyarország történelmében.

 

13:47 A BBC és a CNN adásában bérelt helyünk van a nap hátralévő részében. A külföldi befektetők éppen kötelet csomóznak, vagy gyógyszereket szednek egy kád forró vízben.

 

14:15 Az MSZP által felhergelt kisnyugdíjasok egy csoportja elindul a Fidesz-gyűlés helyszíne felé. „Mutassuk meg, mi a magyar virtus! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” Végszó után Orbán Viktor beszáll páncéllal védett Audijába, és 140 km/óra átlagsebességgel elhagyja a belvárost.

Dávid Ibolya nyilatkozata szerint Orbán Viktornak nincs érdemi mondanivalója az ország helyzetéről, ezért támogatnia kellene Bokros Lajos miniszterelnökségét.

 

14:20 Sólyom száll a magyar égen, de csak 12:29-ig, mert a román határon működésbe lép a légvédelem.

Dávid Ibolya nyilatkozata szerint az MSZP és a Fidesz tehet mindenről.

Bayer Zsolt publiciztikája szerint a zsidók.

 

14:32 Kezdődik az SZDSZ megemlékezése. A helyszín köré zöldségesbódék települtek. Az árusok szerint a tojás és a paradicsom a sláger, de a szomszédos esernyőárus sem nyomorog.

 

Dávid Ibolya, az ország legnormálisabb asszonya vásárol egy új rózsaszín kalapot.

 

15:00 Kóka János beszél. Meglepően sok a bőrszerkóba öltözött SZDSZ-szimpatizáns, sokan „erőszakszex” feliratú transzparenseket lengetnek.

Dávid Ibolya kikéri magának, hogy édes drága hazánkban ilyen emberek élhetnek.

 

15:21 Az SZDSZ ünnepsége a végéhez közeledik, Kuncze Gábor ciánkapszulát osztogat a távozóknak. Dávid Ibolya szerint ez nem felelős politizálás.

 

18:22 Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter műveleti területté nyilvánítja Budapestet, és agglomerációját.

Dávid Ibolya szerint Gyurcsánynak le kellene mondania, De Orbán Viktornak sincs programja. Úgy gondolja, az országnak felelős politizálásra van szüksége.

 

20:00 Dávid Ibolya destruktív bizalmatlansági indítványt nyújt be. Herényi Károllyal megindulnak a parlament felé, hogy megkoronázzák Bokros Lajost.

 

22:01 Belső feszültségek törnek felszínre az MDF-ben, a frakció létszáma három főre zsugorodik. Dávid Ibolya őszintén sajnálja, hogy ilyen kevesen vannak a Normális Magyarország hívei, de tovább folytatja a küzdelmet a normalitásért.

 

22:13 Dávidék hoppon maradnak. A nagy zűrzavar közepette a Szent korona eltűnik a parlamentből. Egyes szemtanúk Torgyán József doktort vélik felfedezni a környéken.

 

22:31 Először Ausztria, majd Románia és Ukrajna megkezdi a szögesdrótok kiépítését a magyar határokon. Gyurcsány Ferenc szerint nincs ok az aggodalomra, a magyar kormány ura a helyzetnek, minden szükséges intézedést megtesz.

Lendvai Ildikó nyílt levélben felszlítotja Orbán Viktort, hogy hagyjon fel a felelőtlen, populista politikával, ha már konkrét javaslatai nincsenek.

 

0:00 Kossuth és Széchenyi szelleme büszkén tekint le a hazára

Címkék: kurvaország néphülyítés cirkuszt a népnek prolitika nyuggerek az isten állatkertje

4 hozzászólás

Mutasd Meg Magad túra a belvárosban

Fosch marshall 2009.03.13. 22:13

A minap felettéb érdekes események egyikének lehetett szemtanúja az oktogoni plebs. A nép egy ártatlan gyermeke kiruccanást tett Budapest egyik legforgalmasabb helyén. Társ híján csak kíváncsi szemek kísérték lépteit. Nem lepődtem volna meg, ha egy kisebb nyugdíjas horda Teszkó-gazdaságos sodrófákkal felszerelkezve meglincseli a parázna ganéjt. Ez azonban sajnos elmaradt.

Az túra útvonala a következő: Király utca - Oktogon - Andrássy út
Hogy mit keresett ott, ki tudja. Talán a Skynet küldte. Sajnos titkos küldetését nem folytathatta a nézelődők bánatára, mert a kiérkező járőrök mentőt hívtak hozzá. Valahogy nem tudok sajálni egy ilyen degenerált állatot.

Bezzeg régen..

A Népköztársaság útján egész más véget ért volna az agyalágyult barma. A csendőrök meg sem álltak volna vele egyészen az Andrássy út 60-ig (egykori Gyűjtőfogház, ma a Terror Háza). Ott alapos kezelést kapott volna, amire talán a megruházás a legenyhébb kifejezés. A rehabilitáció részét képezte egy speciális gyógytorna is, amely 50 felfutást jelentett sötétben a fellocsolt csigalépcsőn. A kezelés végeztével - már ha sikerült megmenteni - újult erővel építhette a szocializmust. Ilyen hatékony orvosi módszerek mellett érthető, hogy a statisztikák nem sok visszesést mutattak.

Manapság már semmi sem meglepő. Akár az alábbi rendezvényeknek is szolgálhatna alternatív helyszínül egyetlen sugárútunk:

  1. "Emlékezzünk Brezsnyevre" - homoszexuális csókvilágrekord-kísérlet
  2. "Fuss a válság után!" - futóverseny Simor András, Gyurcsány Ferenc és Bokros Lajos részvételével
  3. Nemzeti Kolbászfesztivál Orbán Viktor szárnyai alatt
  4. "Népgyűlés a közös teherviselésért 2010" - előadást tart Zuschlag János, Tocsik Márta, valamint Stadler József

Várjuk az újabb ötleteket!

Címkék: az isten állatkertje

még senki nem zsidózott... legyél te az első!

Lopkölcsön készpénzben..

Fosch marshall 2009.03.11. 16:27

Postunk témája a lakosságra zúdított hitelek legpofátlanabbika, a gyorskölcsön. Az utóbbi években nagyon elterjedt. Hatályos jogszabályokba nem ütközik. Hazánkan ez épp annyira normális, mint viaduktot építeni a Hortobágyon. Az én szememet már régóta szúrja és most már Karsai Józsefét is. Ezt tömik belénk mindenhol a médiában. Még az is látja a Barátok közt szünetében, aki egyébként gyorsan elkapcsol a híradó előtt. Ezért itt az ideje, hogy blogunk foglalkozzon ezzel a témával is.

 

 

üzletprolitika: Minnél több emberrel elhitetni, hogy erre van igazán szüksége, és hogy ingyér van. Rátukmálni minél több emberre a gyorsaságot és készpénzt hangsúlyozva. Üzleti szemmel nézve a nyereség halálbiztos, akár a Hild életjáradék. A gyors profit az egekbe fölsorvalt THM-ből fakad. Ez a mi esetünkben akár a 400%-ot is elérheti. Most mondja azt vki, hogy ez nem a köznapi értelemben vett uzsorakölcsön.

THM (teljes hiteldíjmutató)

Az az összeg, amelyet a hitelfelvevőnek a tőkeösszeg visszafizetésén felül fizetnie kell, így a THM tartalmazza a hitellel kapcsolatban felmerülő összes kamat-, díj- és kezelés költséget.
célközönség: Banki feketelistán (nem véletlenül!) lévő, rossz sorsú polgártársaink, munkanélküliek. Állandó munkahellyel nem rendelkeznek, vagy ha igen a bejelentett minimálbér mellett akad valószínűleg némi fekete jövedelem is. A pénz fölvétele csupán ideiglenes megoldást nyújt, ez nyílvánvaló. A nyugdíjasokat is ide sorolhatjuk. Gusztustalannak tartom, hogy ilyen módon visszaélnek az emberek kiszolgáltatottságával!

Itt jön a képbe Karsai (szocialista képviselő), aki meglepő vehemenciával lépett fel az ügyben. Teljesen váratan volt számomra egy ilyen megnyílvánulás egy politikustól. Olykor már azt hittem, vérre megy. Ezen réteg K.J. szerint félmillió embert tesz ki. Ennyi szavazó a kétszerese annak, amirért ma az SZDSZ kampányol. Ezzel már paralmenti küszöböt lehet rekeszteni. Jól jön egy kis erősítés a megcsappant szegfűs tábornak is. Ha ez a tömeg az Ő szavára megindul, a provident meg sem áll egészen Törökországig - hangoztatta.

Népvezéri törekvéseinek ily módon adott hangot:

"Ha én ezt a népet elkezdem vezérelni, 500.000 ember elindul. A Provident nem áll meg Törökországig."Habár létszámuk nagyobb, küldetésük ugyanolyan reménytelen, mint a második magyar hadseregnek anno. Mindez nem lenne annyira szomorú, ha nem hazánkban történne, hanem például a Helm-szurdokban, és lesöpörne mindent a mozivászonról.

Az már meg sem lep, hogy egy lehetséges megoldásként 5 Ft-os heti törletsztést javasol a bajba jutottaknak. A képviselők a kiskapuk kijátszásának mesterei, nem merő véletlen egy panellakás némelyik vagyonnyilatkozatában. Bort isznak és vizet prédikálnak. Hol van itt a tisztesség?...

1 hozzászólás

Az értékelés értékelése

Pitypalatty úrfi 2009.03.06. 23:42

 

A Fidesz-közeli valakik, akik az Indexnek nyilatkoztak, vagy elég alacsony szellemi színvonalat ütnek meg, vagy nagyon kínlódtak, hogy valami értelmeset mondjanak az orbáni metafora- és közmondásgyűjtemény 2009-es kiadásáról.

"Nekem nagyon tetszett, mást nem tudok mondani"

Vajon mit kellett volna mondania Orbán Viktornak ahhoz, hogy Mádl Ferenc ne legyen elragadtatva? Vajon az időskori elbutulás eredménye, hogy egy általános iskola negyedikes színvonalú értékelést képes adni a beszéről az az ember, aki a Magyar Köztársaság elnöke volt, vagy hivatali idejben is ilyen képességekkel rendelkezett? Nem mondom, a semmitmondó parasztvakításról nem könnyű dicsérő szavakat szólni.

Így marad az, hogy megdicsérik, amiért világos, és érthető volt. Igen, az iskolában ezért szoktak ötöst adni nyelvtanórán, de a miniszterelnökséghez azért nem elég. Ahhoz matek is kell, pláne válságban...

Kun Miklós történész is megijedhetett a kameráról, mert ezt sikerült összehoznia:

"A beszéd retorikailag azért fontos, mert felívelő tendenciát mutatott"

Tehát a felívelő tendencia miatt ez egy retorikailag (?? mármint mérföldkő a retorika történetében, vagy hogy kéne ezt értelmezni?) fontos szöveg. Ennek a mondatnak nagyjából annyi értelme van, mintha azt mondta volna: "kvákkvákkvákk"

"Majdnem hogyahogy tanítják, befejezés, tárgyalás, befejezés"

Tényleg, szinte ahogy tanítják. Az elejére mondjuk bevezetést szoktunk tenni az iskolában, de kicsire nem adunk. Más szemszögből, a populizmusnak ezt az ünnepét jobb lett volna a befejezéssel kezdeni, bár a csillogó szemű Viktor-rajongók (mint az öreg Mádl) egy életre szóló élményt veszítettek volna. Hiszen hol máshol lehetne ilyen mindenki számára érthető beszédet hallani egy ekkora államférfitől?

Címkék: kurvaország néphülyítés prolitika

· 1 trackback 101 hozzászólás

A pokolba vezető út...

Pitypalatty úrfi 2008.12.16. 00:07

... tizenharmadik havi nyugdíjjal van kikövezve. Nagyjából ez volt a témája a műsornak, amit ajánlani szeretnék. Néhanapján megy valami értelmes dolog is az RTL klubon, lásd az "Akták" című műsort. Az eheti részben egy olyan kérdésről volt szó, mely minket is meglehetősen érdekel: a nyuggerekről.

Elég informatív volt a műsor, tehát a megtekintése ajánlott. Megszólal benne többek között a nyugdíjasok tejben-mézben fürösztése ellen felesküdött Bokros Lajos, és az ember(?), aki két röpke év alatt a szarba taszította szeretett országunkat (legalább is a nevét adta hozzá): Medgyessy Péter.

Egyébként emlékeztek arra, hogy Orbán egy időben tizennegyedik havi nyugdíjat ígért? Nekem már ki is ment a fejemből.

Az adást itt lehet megtekinteni

Címkék: kurvaország prolitika nyuggerek

1 hozzászólás

A Blikknagymama

Pitypalatty úrfi 2008.12.09. 14:00

Aluliskolázott, meglehetősen egyszerű, ám annál nagyképűbb embertársaink között nem nehéz párhuzamokra lelni. Most azokról fogok szólni, akiket összefoglalva Blikknagymamáknak hívok.

A Blikknagymama: Annyira nem idős, hogy eltűrje, ha néninek szólítják (ilyenkor úgy viselkedik, mint egy angolkisasszony, akit lekurváztak), annyira viszont már igen, hogy a fiatalok kötelesek legyenek átadni helyüket, ha megfáradt tagjait pihentetni óhajtja. A csirkefeldolgozóban, vagy a sarki közértben, ahol dolgozik, nem osztanak sokszázezres fizetést vagy sikerdíjat, de egy doboz Szofira és bibliájára, a legfrissebb Blikkre vagy Borsra azért mindig futja. Általában átható cigarettaszagot áraszt, és az igénytelenebbje szürke vagy barna ballonkabátot visel. A nyugdíj réme közeleg a Blikknagymama számára, de a fél kiló smink, melyet egy kőművesbrigád elszátságával vakol ráncosodó szemhéjaira, elhiteti vele, hogy az élet 50 felett kezdődik.

 

Szemléltetésként álljon itt egy tipikus szituáció, szereplők: egy ránézésre 50-60 közötti nő, és én:

Felszálltam a buszra, épp volt még egy üres hely. Lévén, hogy nem éreztem túl jól magam, és át is akartam még nézni a tananyagot, vettem a bátorságot, és elfoglaltam a helyet. Sajnos nem vettem idejében észre, hogy egy tipikus Blikknagymama teljes gőzzel tolatott felém, szerencsém, hogy az ölembe nem ült.

Mikor rájött, hogy hoppon maradt, fennhangon megszólalt (ügyelve rá, hogy lehetőleg az egész busz hallja): Ez felháborító!

Mire én: Szerintem ugyanannyi jogom van leülni erre az ülésre, mint önnek. Egyébként is, azért ültem le, mert...

Természetesen rám sem hederített, helyette inkább utastársához, egy harmincas éveiben járó nőhöz fordult, és ismét az egész buszhoz címezve szavait így szólt:

"Hát most nézd meg, milyen pofátlan!"

Dühét valószínűleg még nem sikerült teljesen kiengednie, ezért hozzáfűzte a legnagyobb ótvaros faszságot, amit világéletemben hallottam:

"Szégyellem, hogy az ilyenek fognak eltartani"

Tehát szégyelli. Ő. Hogy szűk tíz éven belül a napi betevő Blikkjét az én adómból vásárolhatja. Bravó. Én meg olvadok az örömtől, hogy segítségére lehetek majd a néninek. Rongy életemet és véremet a tapló kisnyugdíjasokért!

Címkék: nyuggerek az isten állatkertje

5 hozzászólás

Új hatalom van születőben... - a szarvasgombabiznisz

Fosch marshall 2008.12.07. 21:49

Derék francia barátaink nem ülnek ám tétlen a fenekükön nyakukon a gazdasági válsággal. Új, alternatív lehetőségek után néztek. Az olaj is fogytán, nekik amúgyis max étolajból volt számottevő mennyiség. A harc már elkezdődött, cél a piacok felosztása.

Hogy most éppen mit akarnak az emberre sózni az tökmind1. A reklámon van a hangsúly.A gyerek már lehet meg is írta Rózsának és Robinnak, akik persze meg is hozzák az ajándékot segédmotoros kerékpárjukon a kis Ödönkének. Az ár nem fontos (persze nem árt, ha minnél magasabb), csak egy telefonunkba kerül és félórán belül meg is van a della 428 %-os THM-re.

Hogy ennek a két fickónak mi köze van egymáshoz, számomra rejtély marad. Önmagában is eléggé groteszk, csak  E.T. hazatelefonálásájoz tudnám hasonlítani.

Nos, hogy miről is van szó? Érzékeljük a dolog súlyát és egyben értékét.

Fogyasztói ára kilogrammonként több száz ezer forintot kóstál. Ez az apróság nem más, mint a szarvasgomba. Ránézésre olyan, mint egy elrohadt mezei burgonya. Csakhogy kincset ér!

A francia termelés évi 1000 tonnáról 40-50 tonnára esett vissza. Írja a deluxe.hu. A hiányt pedig a kínai, olcsóbb szarvasgombából pótolják. Tyű a mindenségit! vajon miből lehet, 85% hullámpapír, a többi meg állományjavító? Fene tudja, az biztos, hogy ahol a Kínai Népi Demokratikus??? Köztársaság jelen van a piacon, ott komoly pénzek forognak. Ők mindent "olcón adnak", a világ legdinamikusabban fejlődő gazdasága ezt megteheti...

Fogadni merek, hogy rövid időn belül megalapítják majd a "SZoPEC" -et saját érdekeik védelmére. Ez bevett szokásnak számít manapság.

A név alatt természetesen a SzarvasgOmba Exportőr Országok nemzetközi szevezetét értjük, melynek célja a zsákonkénti ár magasan tartása bármyel esetben.

"És akkor lőn sírás és fogcsikorgatás..."

És bevetik őket a tüzes kemenczébe: jajj lesz nékünk, szegény kis védtelen IMF báb államnak... Úgyhogy nem ártana nekünk is belehúzni, ne csak sajnáltassuk magunkat!

 

Címkék: válság és egyéb állatok

még senki nem zsidózott... legyél te az első!

Jamba - A legpofátlanabb kizsákmányolás ever

Pitypalatty úrfi 2008.12.07. 14:04

Postunk témája a Jamba.hu. Mobilra leölthető "tartalmakat" kínál (egyre népszerűbb ez a kifejezés, legutóbb a "Talmácsi Gábor tartalmak a mobilodra" szövegen hidaltam le). Célcsoport: 10-16 év, 70-75 IQ

Nagyon érdekes, hogy mi a legkelendőbb "tartalom" az oldalon pl. a "mozgó kijelzővédők" kategóriában. Most tekintsük el tőle, hogy ezek nem védenek semmit, és nézzük az árut. Szóval a TOP 1

Ez:

 

 

 

 

 

Spermaradar. Odabasz, ugye?

Lássuk, milyen üzleti modell segítségével termeli bevételét ez a vállalkozás.

Nem a spermaradart kell ám csak kifietnie az ember gyerekének, ha épp arra vágyik. Ha venni akarsz tőlük valamit, elő kell fizetned. Az előfizetés 960 forint, hogy áfával-e, vagy nélküle, az az oldalon nem szerepel, bár a 800+ÁFA logikusnak tűnik. És ezért az összegért cserébe heti három spermaradarral lehetünk gazdagabbak. Szerencsére még csak újra sem kell kötnünk az előfizetést hetente, megújul ez magától, így amíg le nem mondjuk, minden héten jön az áldás telefununkra, csak válogatnunk kell.

Választhatjuk pl. a pszichiátria zárt osztályáról szökött nyulat, aki mintha valami mentális görcs miatt ingatná ilyen betegesen a fejét, nagyokat pislogva:

 

 

 

 

 

Nem tudom, hogy a "Szeretlek" feliratnak mi köze a képhez, úgy gondolom, a "fuck off" szöveg például ugyanakkora kohézióban lenne a képpel, mint ez. A legtalálóbb talán mégis a "Gyűlöllek" lenne, mert igen nehezen tudom elkézelni, hogy valaki szeretetből ilyet küld. Persze, naiv vagyok.

Ez csak egy kiragadott példa volt, de azt hiszem, ragyogóan szemlélteti a kínálatot.

Ez a fajta pénzlehúzás épp csak egy fokkal etikusabb, mintha heti háromszor vasrúddal fejbebasznák az embert, aztán elfutnának a hármoszázharminc aprót tartalmazó pénztárcájával.

Írhatnék még a legutóbbi, iPhone-os kampányukról, a vérlázító tévés hirdetéseikről, de azt hiszem, első körben ennyi elég is volt. Lesz folytatás :)

Nem vagyok konzervatív, de kérem: ha megtudjátok, hogy a gyerekeitek ezt a szolgáltatást veszik igénybe, térdepeltessétek őket kukoricán, és hallgattassátok velük a Cuki vagyok! című slágert napi tíz órában.

Címkék: néphülyítés az isten állatkertje

51 hozzászólás

Holnaptól ezzel fizetek!

Pitypalatty úrfi 2008.12.05. 22:13

Ha már faluhelyen dívik az ötvennégyezer forintos, elhatároztam, hogy gazdaggá teszem magam. Kinyomtatom, és holnaptól ezzel fizetek:

Címkék: az isten állatkertje

3 hozzászólás

nyuggerek..

Fosch marshall 2008.12.05. 20:20

Kishazánkban szép számmal van jelen eme becses társadalmi csoport. Nagy hasznára van a mindenkori politikának. Akárcsak az ókori Rómában, hatalomhoz juttathat becses államférfiakat, akár a praetorianusok. Természetesen mikor megízlelik a hatalmat,foggal-körömmel ragaszkodank ahhoz a továbbiakban. Válság ide-oda, böfff.

Ellenvetés nincs, vagyis ha elő is fordulna, akkor annak egy határozat lesz a vége. Így tehát egyre-másra fetűnnek az ún. "műveleti területek" városunkban. Jön a mindig bevetésre kész praetorianus gárda, amely jelenleg hiányos testület, csak csonka óriás, egy másik consuljelölt szerint. Vidékről kell importálni a testületbe olykor több száz főt, hogy egy jeles ünnep biztonsága megoldott legyen.

"Panem et circeses!"

Mindehhez nem kell egyéb, csak egy kis sutyiban mutyizás. Jöhet cunami, vagy akár a wogon építész flotta, teljesen mindegy. Csakis az számít, hogy be legyen tömve a plebs szája. Nosza, dobjunk oda nekik egy kis lét. Jöhet a 13., a 14, majd a 27. havi nyugdíj is. Mikor fogytán a pénz, akkor megszorítjuk a szorgos kis dolgozó hangyákat, tőlük még azt a 80 lepedőd is elvesszük. A Gergely naptár sem tartalmaz oylan nevű hónapot, hogy 13. havi nyudíj. Érthetetlen. Szegények, ne sírjanak már... Annyi gondjuk van, főleg a reggli órákban. Nyit a madaras tesco, és na meg a piacok. Az elsők között kell legyenek, nehogy mán a nagy tömegben elvesszen a kisnyugdíjas. Ráér egész nap, mit csinál otthon? Megtehetné simán, hogy nem a reggeli csúcsban utazik, kivel lenne tele a bolt, ha nem velük, a többi ember megy húzni az igát. Irgumbugum.

Nem is csoda, hogy másnap megint szembe fut veled a buszon, mertón. A nagy szatyrok lehúzták a vállát, eltorzult testtartás, ebből orvos lesz. Nehogymán' ott is fizetni kelljen. Ilyen problémák megoldására való az ügydöntő népszavazás.

Na azért azt se titkoljuk el, hogy nem mindenki ilyen. Egyesek klubokba tömörülnek, ezek a klubok azonban telejesen más jellegűek, mint pl a Harcosok Klubja. Rajongói klubok is alakultak szép számmal. Tevékenységeik közé sorolható például 150 kg baracklekvár főzése, amelyet a jövendőbeli elnöknek már el is küldtek. Vajon meddig juthat ez a szállítmány? Az első vámtisztnek lesz mit kenni majd a kenyérre...

Címkék: prolitika nyuggerek

12 hozzászólás

Schmitt - volt, van és lesz a MOB élén

Pitypalatty úrfi 2008.12.05. 19:32

Éljen, nincs kihívója Schmitt Pálak a MOB elnöki székéért! Így Scmitt sikertörténete a magyar sport élén még nem zárult le. Tekintsük át az eddigieket:

2002, országgyűlési választási kampány: ekkor vetődött fel a Fideszben, hogy a budapesti olimpia eszméjét dobják be a közéletbe, ezzel magukhoz láncolnának néhány féleszű álmodozót, aki szerint ilyesmi nem fordulna világméretű botrányba. Egy metrót nem tudunk megépíteni, nemhogy olimpiát. Annyi az esélyünk olimpiára az elkövetkezendő évtizedekben, mint a Kongói Népi Demokratikus Köztársaságnak egy részecskegyorsító felépítésére a jövő héten. Mégis: azóta is fel-felbukkan ez a szánalomra sem méltó idea (lásd: Budapesti Olimpiai Mozgalom), és van aki még hisz benne. Bár a szép emlékű Horvát-Magyar EB-pályázat óta úgy sejtem, már nem sokan.

2004, Athén: Doppingbotrány. Ami a legdurvább, nemcsak hogy Scmitt (a felelősség elsősorban nem őt terheli), de még az akkori sportminiszter is maradhatott, ahelyett, hogy Medgyessy Péter könnyeivel küszködve elfogadta volna a lemondását. Mi az, hogy! (nagyon is!) - Nemcsak hogy maradhatott, nézzük meg, hol ül most.

2008, Peking: A korábbiakhoz képest csalódást keltő magyar szereplés. Ez nyilván több okra is visszavezethető (élesebb verseny az összes sportágban, rossz finanszírozás, Michael Phelps) de a közvélemény, azaz a tévéjük előtt fekve zabáló elhízott proletárok mégis személyes tragédiaként élték meg.

Egy hozzá nem értő szemével tehát nem tűnik túl sikeresnek a Schmitt-éra. Gyanítom, egy hozzáértőével sem. És ez most folytatódik. Senki nem érzi úgy, hogy jobban is tudná ezt csinálni?

Mellesleg felfedeztem, hogy ez a "MOB" beszélő név. Angolul. Nagyon találó

 

Címkék: sport prolitika

4 hozzászólás

Botrány!

Pitypalatty úrfi 2008.12.04. 21:28

"Micsoda botrány! Úristen! Hallottad te is?! "
Elhitted

Alvin és a mókusok

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik: A TV2 orrvérzésig nyomatja, hogy Nagy Feró megölt és megerőszakolt három em örjöngött a Hal a tortán forgatásán. Íme:

Kíváncsi vagyok, hogy a TV2 fejesei mennyire fizették/itatták Ferót, hogy végre valami történjen ebben a műsornak csúfolt bénaságban. Vagy ha nem is ők rendezték, hát oda-vissza lehettek az örömtől, hogy a "nemzet csótánya" nézettséget generál nekik. Hálából még az Aktívba is meghívták, hogy meglovagolják az ügyet. A recept elég egyértelmű: eresszünk össze pár celebet, hátha kisül egy kis balhé. Az nyilván nem elég izgalmatos, ha egymás főztjét dicsérik.

Szóval a lényeg, hogy legyen botrány. A többi már csak hal a tortán, igaz? (->ez milyen baszott undorító szlogen)

Egyébként, ha ez a poszt nyitotta fel a szemed, akkor félő, hogy proletár vagy. Nem gond, van kiút. Olvasd a posztjainkat ;)

Címkék: média néphülyítés cirkuszt a népnek

5 hozzászólás

süti beállítások módosítása