Proletárok közt

proletár (lat) 1. A régi Rómában a nép legalsóbb osztálya, amelynek tagjait az állam csak ivadékaik, tehát népszaporodás, katonai anyag szempontjából értékelte; 2. teljesen vagyontalan, munkájából élő személy; 3. a szocialista zsargonban:munkás, ipari munkás -Idegen szavak és kifejezések szótára

Úgy gondoljuk, hogy Magyarországot ez a csoport, az agyatlan, lecsúszott zombik hordája uralja. Őket szolgálja ki a média, őket veszik hülyére a prolitikusok. Erről szól ez a blog.

RSS

Ezt ne feledd:

Friss topikok

  • queenga: mély egyetértés (2009.11.11. 12:57) Benkő pénzt keres
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Az "idő mondja meg",hogy érdemes volt-e "beletolni" a pénzt a gazdaságba Obamának....de lehet,hogy... (2009.10.24. 17:30) Obama, a semmittevő
  • APOSTOL - Szemben az árral.: Nagyon jó írás! :) (2009.09.03. 18:39) Kedvére lantolhat Benkő
  • Izabiza: Én bedőltem a pontgyűjtögetésnek. A debreceni Tescoban vásárolok néha. Nem hittem, hogy kigyűlnek ... (2009.08.30. 20:12) Proletár pontok
  • istván007: Szia megint! Ez a Benkős szöveg is nagyon ül. Változatlanul a mennyiséggel van a bibi, de a nyárra... (2009.06.20. 21:27) Mese a parkolódíjról

Linkblog

Új hatalom van születőben... - a szarvasgombabiznisz

Fosch marshall 2008.12.07. 21:49

Derék francia barátaink nem ülnek ám tétlen a fenekükön nyakukon a gazdasági válsággal. Új, alternatív lehetőségek után néztek. Az olaj is fogytán, nekik amúgyis max étolajból volt számottevő mennyiség. A harc már elkezdődött, cél a piacok felosztása.

Hogy most éppen mit akarnak az emberre sózni az tökmind1. A reklámon van a hangsúly.A gyerek már lehet meg is írta Rózsának és Robinnak, akik persze meg is hozzák az ajándékot segédmotoros kerékpárjukon a kis Ödönkének. Az ár nem fontos (persze nem árt, ha minnél magasabb), csak egy telefonunkba kerül és félórán belül meg is van a della 428 %-os THM-re.

Hogy ennek a két fickónak mi köze van egymáshoz, számomra rejtély marad. Önmagában is eléggé groteszk, csak  E.T. hazatelefonálásájoz tudnám hasonlítani.

Nos, hogy miről is van szó? Érzékeljük a dolog súlyát és egyben értékét.

Fogyasztói ára kilogrammonként több száz ezer forintot kóstál. Ez az apróság nem más, mint a szarvasgomba. Ránézésre olyan, mint egy elrohadt mezei burgonya. Csakhogy kincset ér!

A francia termelés évi 1000 tonnáról 40-50 tonnára esett vissza. Írja a deluxe.hu. A hiányt pedig a kínai, olcsóbb szarvasgombából pótolják. Tyű a mindenségit! vajon miből lehet, 85% hullámpapír, a többi meg állományjavító? Fene tudja, az biztos, hogy ahol a Kínai Népi Demokratikus??? Köztársaság jelen van a piacon, ott komoly pénzek forognak. Ők mindent "olcón adnak", a világ legdinamikusabban fejlődő gazdasága ezt megteheti...

Fogadni merek, hogy rövid időn belül megalapítják majd a "SZoPEC" -et saját érdekeik védelmére. Ez bevett szokásnak számít manapság.

A név alatt természetesen a SzarvasgOmba Exportőr Országok nemzetközi szevezetét értjük, melynek célja a zsákonkénti ár magasan tartása bármyel esetben.

"És akkor lőn sírás és fogcsikorgatás..."

És bevetik őket a tüzes kemenczébe: jajj lesz nékünk, szegény kis védtelen IMF báb államnak... Úgyhogy nem ártana nekünk is belehúzni, ne csak sajnáltassuk magunkat!

 

Címkék: válság és egyéb állatok

még senki nem zsidózott... legyél te az első!

A bejegyzés trackback címe:

https://proletarokkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr22810081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása