Proletárok közt

proletár (lat) 1. A régi Rómában a nép legalsóbb osztálya, amelynek tagjait az állam csak ivadékaik, tehát népszaporodás, katonai anyag szempontjából értékelte; 2. teljesen vagyontalan, munkájából élő személy; 3. a szocialista zsargonban:munkás, ipari munkás -Idegen szavak és kifejezések szótára

Úgy gondoljuk, hogy Magyarországot ez a csoport, az agyatlan, lecsúszott zombik hordája uralja. Őket szolgálja ki a média, őket veszik hülyére a prolitikusok. Erről szól ez a blog.

RSS

Ezt ne feledd:

Friss topikok

  • queenga: mély egyetértés (2009.11.11. 12:57) Benkő pénzt keres
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Az "idő mondja meg",hogy érdemes volt-e "beletolni" a pénzt a gazdaságba Obamának....de lehet,hogy... (2009.10.24. 17:30) Obama, a semmittevő
  • APOSTOL - Szemben az árral.: Nagyon jó írás! :) (2009.09.03. 18:39) Kedvére lantolhat Benkő
  • Izabiza: Én bedőltem a pontgyűjtögetésnek. A debreceni Tescoban vásárolok néha. Nem hittem, hogy kigyűlnek ... (2009.08.30. 20:12) Proletár pontok
  • istván007: Szia megint! Ez a Benkős szöveg is nagyon ül. Változatlanul a mennyiséggel van a bibi, de a nyárra... (2009.06.20. 21:27) Mese a parkolódíjról

Linkblog

nyuggerek..

Fosch marshall 2008.12.05. 20:20

Kishazánkban szép számmal van jelen eme becses társadalmi csoport. Nagy hasznára van a mindenkori politikának. Akárcsak az ókori Rómában, hatalomhoz juttathat becses államférfiakat, akár a praetorianusok. Természetesen mikor megízlelik a hatalmat,foggal-körömmel ragaszkodank ahhoz a továbbiakban. Válság ide-oda, böfff.

Ellenvetés nincs, vagyis ha elő is fordulna, akkor annak egy határozat lesz a vége. Így tehát egyre-másra fetűnnek az ún. "műveleti területek" városunkban. Jön a mindig bevetésre kész praetorianus gárda, amely jelenleg hiányos testület, csak csonka óriás, egy másik consuljelölt szerint. Vidékről kell importálni a testületbe olykor több száz főt, hogy egy jeles ünnep biztonsága megoldott legyen.

"Panem et circeses!"

Mindehhez nem kell egyéb, csak egy kis sutyiban mutyizás. Jöhet cunami, vagy akár a wogon építész flotta, teljesen mindegy. Csakis az számít, hogy be legyen tömve a plebs szája. Nosza, dobjunk oda nekik egy kis lét. Jöhet a 13., a 14, majd a 27. havi nyugdíj is. Mikor fogytán a pénz, akkor megszorítjuk a szorgos kis dolgozó hangyákat, tőlük még azt a 80 lepedőd is elvesszük. A Gergely naptár sem tartalmaz oylan nevű hónapot, hogy 13. havi nyudíj. Érthetetlen. Szegények, ne sírjanak már... Annyi gondjuk van, főleg a reggli órákban. Nyit a madaras tesco, és na meg a piacok. Az elsők között kell legyenek, nehogy mán a nagy tömegben elvesszen a kisnyugdíjas. Ráér egész nap, mit csinál otthon? Megtehetné simán, hogy nem a reggeli csúcsban utazik, kivel lenne tele a bolt, ha nem velük, a többi ember megy húzni az igát. Irgumbugum.

Nem is csoda, hogy másnap megint szembe fut veled a buszon, mertón. A nagy szatyrok lehúzták a vállát, eltorzult testtartás, ebből orvos lesz. Nehogymán' ott is fizetni kelljen. Ilyen problémák megoldására való az ügydöntő népszavazás.

Na azért azt se titkoljuk el, hogy nem mindenki ilyen. Egyesek klubokba tömörülnek, ezek a klubok azonban telejesen más jellegűek, mint pl a Harcosok Klubja. Rajongói klubok is alakultak szép számmal. Tevékenységeik közé sorolható például 150 kg baracklekvár főzése, amelyet a jövendőbeli elnöknek már el is küldtek. Vajon meddig juthat ez a szállítmány? Az első vámtisztnek lesz mit kenni majd a kenyérre...

Címkék: prolitika nyuggerek

12 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://proletarokkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr92806474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oszkár 2008.12.07. 16:22:15

Egyszer TE is nyugger leszel, remélem a szövegedet majd visszaolvasod, ha még létezel, és égni fog a pofádról a bőr.
A nicked jól jellemzi a stílusod...

Fosch marshall · http://proletarokkozt.blog.hu/ 2008.12.07. 16:58:54

Mindenkiből az lesz, ha csak nem jön a "második Bokros csomag", vagy nem halunk meg. Nem tudni, mit hoz a holnap.
Nem kötelező minden nyugdíjasnak abnormális módon viselkednie. Szabadidejét akár az esetleges unokák jóra nevelésével is töltheti.
Mindenkinek megvan a maga véleménye, a Tiéd is egy a sok közül.

Silenthill 2008.12.07. 18:00:31

Én is nagyon szeretem, amikor a reggeli órákban és főleg amikor az emberek a munkából iskolából mennek haza, legalább minden buszra jut 1-2 nyugdíjasszekér. Ami elfoglal 1-2 embernyi helyet. De a táskát azért miért hordozza szegény gyerek, nem lehet elférni.

zoo-e 2008.12.07. 20:10:13

szüleim nyugdíjasok, egyikük előrehozott nyugdíjjal. én rokkantnyugdíjas vagyok. semmi szükségünk a 13. havi nyugdíjra, hülyeségekre költjük. én elhiszem, hogy sokaknak szükségük van rá, a fejenként 50 ezer alatti családoknál mindenképpen. de akkor legyen a 13. havi max a minimálbér összege. nyugdíjas =/= szegény! ezt kéne megérteni. pl. rokonunk ezredes volt, most nyugdíjas. ne tudjátok meg, milyen összeget kap havonta! persze ez egy népszerűtlen döntés, egyik pártnak sem hoz hasznot, azonban mire fel a magas nyugdíj, ha az ország gazdaságát veszélyeztetjük vele? ha bebukik a gazdaság, akkor nekünk sem lesz miből nyugdíjat fizetni. vagyis logikusan nézve a "nyuggerek" érdeke is éppen az lenne, hogy annyit és ne többet kapjanak, amennyit az ország gazdasága elbír.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2008.12.07. 20:24:42

Szóval kényegében egyetértesz, oké. Az a baj, hogy a legtöbb nyugdíjas nem így gondolkodik, mint ti. Nagymamám szerint pl. azt mondja, ő diktatúrának éli meg ami itt van, csak mert kevesebb pénzt kap (nem tudom, mitől van kevesebb pénze, talán a gázáremelés)

És én is úgy látom, hogy a legtöbb nyugdíjasnak (itt most öreg nyugdíjasokról beszélek, nem rokkant)nincs túl sok igénye. Egy kiló kenyér, egy liter tej, és legyen víz, fűtés meg tévé. A többi pénzüket meg úgyis a gyerekeiknek, unokáiknak adják. De attól még titkon 14. havi nyugdíjra várnak szerintem

Sajnos nincs mit tenni, az MSZP bázisát őt alkotják, tehát nem fognak igazán ellenükre tenni.
Sajnos a többségük nem olyan belátó, mint te. Egyébként nem csak a nyuggerek ilyenek,lásd: Szociális népszavazás 2008

Szelíd hangorkán 2008.12.07. 20:30:30

Én majd arra leszek kíváncsi, hogy a most be nem jelentett, vagy minimálbérre bejelentett tömegeknek ki fog nyugdíjat fizetni? És vajon mekkora lesz a szájuk emiatt? :)

Fosch marshall · http://proletarokkozt.blog.hu/ 2008.12.07. 20:36:45

Szelíd hangorkán: Ez az érme másik oldala. Ha még lesz egyáltalán MSZP(hatalmon, jelentős politikai erőt képviselve) elképzelhető, hogy legfőbb szavazóikat nem fogják cserben hagyni. Hacsak a megerősödő jobbszárny nem csap le rájuk, kihasználva a jelenlegi helyzetet...

lelKecske 2008.12.07. 21:13:07

még hogy tömegközlekedik a dohszagú nyuggere, aztmindenit, ha legközelebb ilyet látsz ülni metrón, villamoson, akárhol, azonnal szólítsd fel arra, hogy adja át neked a helyet, sőt szerintem inkább hajítsd ki az ablakon, épp elég pofátlanság az, hogy 80+ létére még mindig életben van és csak foglalja a helyet ebben a szép, haladó és szolidáris országban. Még hogy ennivalót vásárol magának, vigye el a vércukor az ilyet, nem hogy csak úgy kapja a zsét ingyér', meg úgy csinál, mintha hetvenhét évesen már nem is működnének az izületei, aztán egész nap biceg ide-oda, csak azért, hoy téged bosszantson, amúgy meg olyan kellemes rogyadozó térddel kerülgetni a magadfaják etikettsulijából szabadult parasztokat a buszlépcsőn, hawaii az egész, komolyan.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2008.12.07. 21:23:32

Kösz, lelKecske, ezen sokat nevettem :))
Persze arról nem mi tehetünk, ha neked ez jött le

Brutalchicken 2008.12.08. 18:13:24

Nagy voltál marshall...mondjuk szerencsére a legtöbb nyugga megvezethető, így sokuk szavaz jobbra is, nem kell miattuk aggódni

tothmari 2009.03.06. 21:16:24

Az idősebbek között pont annyi elviselhetetlen ember van, mint a fiatalok között. Mit szólnál hozzá, ha a nyugdíjasok csak ezekről a fiatalokról ilyen hangnemben szólnának? Rólatok, spanyolviaszszarókról, megmondó tinikről?
Aki 50 éves, nem nyugdíjas.
Ha jól következtetek, anyukád lehet 50 körüli.
Valószínűleg a nagymamád nyugdíjas korú.
Gondold végig az elmúlt 70 évet. Te végigélted volna? Beszélgess erről nagymamáddal.
Az én édesanyám menni sem bír, olyan visszeres a lába. És ez független attól, hogy a jelleme milyen. Te miért nem bírsz állni a villamoson? Vajon kifizetsz-e viszont x ezer Ft-ot, hogy konditerembe járj? Vagy futsz, focizol?
Blikket olvasnak, te meg wow-ot játszol. Mindkettő rohasztja az agyat.
Én középen vagyok, már nem olyan fiatal, mint te, de még nagyon messze a nyugdíj. Én szégyenlem magam a blog miatt. Letörném a 10 éves fiam derekát, ha ilyen fiatal válna belőle. Az intelligenciádra lehet következtetni a posztjaidból. Szomorú.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2009.03.06. 21:40:27

@tothmari:
Tudom, nem nekem címezted, de. Ha a nyugdíjasok csak ezekről a fiatalokról ilyen hangnemben szólnának? Leszarnám. Kit érdekel? Amíg rólam nem mondanak (mert nincs is okuk), tény hogy sok baromállat van a fiatalabb korosztályban is.

"Gondold végig az elmúlt 70 évet. Te végigélted volna?" - nem szívesen. Na és? Ha valaki sokat szenvedett életében, az nem jelent semmiféle privilégiumot.

"Blikket olvasnak, te meg wow-ot játszol. Mindkettő rohasztja az agyat."
Dehogy játszom. Ha meg általánosításnak szántad, nem nagyon érdekel. Lehet majd post a wowos gyökerekről is, belefér a blog koncepciójába.

"Letörném a 10 éves fiam derekát, ha ilyen fiatal válna belőle."
Persze, üsd csak a kis szemétládát. Lehetőleg a saját frusztrációidat is rajta verd el. Nehogy már ő döntse el, milyen emberré válik. Neveld meg jól! Büszke lehetsz magadra...
süti beállítások módosítása