Proletárok közt

proletár (lat) 1. A régi Rómában a nép legalsóbb osztálya, amelynek tagjait az állam csak ivadékaik, tehát népszaporodás, katonai anyag szempontjából értékelte; 2. teljesen vagyontalan, munkájából élő személy; 3. a szocialista zsargonban:munkás, ipari munkás -Idegen szavak és kifejezések szótára

Úgy gondoljuk, hogy Magyarországot ez a csoport, az agyatlan, lecsúszott zombik hordája uralja. Őket szolgálja ki a média, őket veszik hülyére a prolitikusok. Erről szól ez a blog.

RSS

Ezt ne feledd:

Friss topikok

  • queenga: mély egyetértés (2009.11.11. 12:57) Benkő pénzt keres
  • Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): Az "idő mondja meg",hogy érdemes volt-e "beletolni" a pénzt a gazdaságba Obamának....de lehet,hogy... (2009.10.24. 17:30) Obama, a semmittevő
  • APOSTOL - Szemben az árral.: Nagyon jó írás! :) (2009.09.03. 18:39) Kedvére lantolhat Benkő
  • Izabiza: Én bedőltem a pontgyűjtögetésnek. A debreceni Tescoban vásárolok néha. Nem hittem, hogy kigyűlnek ... (2009.08.30. 20:12) Proletár pontok
  • istván007: Szia megint! Ez a Benkős szöveg is nagyon ül. Változatlanul a mennyiséggel van a bibi, de a nyárra... (2009.06.20. 21:27) Mese a parkolódíjról

Linkblog

Obama, a semmittevő

Pitypalatty úrfi 2009.07.20. 15:51

"Két égető feladatot megoldott, stabilizálta a gazdaságot és megreformálta az egészségügyet, viszont ezen kívül kevés kézzel fogható dolgot csinált." - írja az Index Barack Obama eddigi teljesítményéről.

Még szerencsénk, hogy a magyar kormányzat nem halogtja annyit az ilyen csip-csup ügyek elintézését, mint Obama. Hiszen elég csak egy pillantást vetnünk az elmúlt évekre, és láthatjuk a gyurcsányi húzzunkbelepolitika eredményét: a hatékony, mégis emberséges egészsgügy megteremtését, a gazdaság felvirágoztatását, és a nyugdírendszert fenyegető problémák megoldását, a cigányság integrálását, a...

Megcsináltunk?
Lószart, mama. Az évek során Fletó vezetésével megérkeztünk a szarral-húggyal folyó kánaánba. Négy év nem volt elég ahhoz, hogy akár egyetlen lényeges kérdés is megoldódjon, vagy akár csak közelebb kerüljön a megoldáshoz. A normális egészségügytől a piaci szereplők elrettentése miatt, valamint az állam pénzhiánya miatt messzebb vagyunk, mint valaha. Viszont legalább patikaliberalizáltunk (ahogy azt gyakran előrángatják balról, az eészségügyi reform sikerét igazolandó), és eltöröltük a haláladót.

A teszetoszáskodás azonban nem négy éve tart, mondhatnék nyolcat is. Vagy tizenkettőt. Orbánék legnagyobb erénye mégis épp az volt az őket követő kormányokhoz képest, hogy legalább nem csináltak semmit négy évig. A koronaúsztatást leszámítva persze, de az legalább nem állítja falhoz az országot, bármekkora megalomán állatság is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerikában tehát "kézzel fogható semmi"-nek nevezik azt, amit nálunk évek, évtizedek alatt nem sikerült megoldani. A válságra való első komolyabb reakcióhoz fél évre, és egy új kormányra volt szükségünk. Persze ez a rekció sem feltétlenül helyes, mivel visszafogja a keresletet, így akár mélyítheti a válságot, de mostanra legalább elindult valami.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy itthon a népakarat ellenszegül bárminek, ami rövid távon azt eredményezné, hogy holnap nem jut pénz a friss Blikkre, míg Amerikában bizonyára máshozzáállással fogadják a változásokat, pláne ha az őket pozitívan érinti.

Habár Obama ugyanolyan populista, mint Orbán vagy Fletó (volt), világos, hogy ott az ő semmit nem csinálása áldás a mienkhez képest.

Címkék: kurvaország prolitika

3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://proletarokkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr371256823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.09.03. 18:35:46

Nem is szóltál hogy írtál újakat. (Persze látom, ezek sem annyira újak, de nekem azok. :) )
Hogy sokáig nem frissítettel azt hittem már nem is fogsz. Így lemaradtam.

Veled szinte teljesen egyetértek.

Az Index újságírójával már inkább lenne vitám.

Obama államosítási terveit az egészségügyben nagyon sokan vitatják. Pont ugyanazok a vádak mint itthon voltak a piacosítás ellen! (Ez is vicces volt mikor hallottam.)
Tudtommal még nagyon az elején vannak a reformoknak. Azt a kifejezést, hogy már meg is reformálta, nem igazán használnám. (És az eredmény sem ismert.)

A gazdaságot pedig úgy hozták mozgásba, hogy felfoghatatlan méretű pénzt toltak a piacra. Az USA eladósodottsága is nagyon megnőtt.
Sok szakértő félti a dollárt is.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.09.03. 18:37:27

Ez a sablon is tök jól néz ki.
Csak én a piros helyett a kéket és a sárgát favorizálom.
De lehet ezt fogom én is választani. :)

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2009.10.24. 17:30:03

Az "idő mondja meg",hogy érdemes volt-e "beletolni" a pénzt a gazdaságba Obamának....de lehet,hogy nem volt más reális választása-mint előremenekülni így....
süti beállítások módosítása